ciazma.weblogs
 
Perşembe, 22. Ağustos 2002
Outlook Express ayarlarý

Outlook Express Microsoft'un sunduðu büyük bir kolaylýk olmasýna raðmen çoðu insan bu kolaylýktan faydalanmaz. Aslýnda belki faydalanmak isterler ama outlook ayarlarýný yapmak gözlerini korkuttuðu için kullanmaya yeltenemezler bile.

Bu yazýda sýrasýyla Outlook Express ayarlarýný nasýl yapacaðýnýzý klavyemin döndüðü kadarýyla anlatmaya çalýþacaðým.

Baþlýyoruz;

Outlook Expressi kullanabilmeniz için ya hotmail sitesinden bir e-posta hesabýnýz olmasý ya da e-posta hesabýnýzýn pop3 desteði vermesi gerekiyor. Hotmail’den bir mailiniz varsa sorun yok. Eðer hotmail kullanmak istemiyorsanýz baþýnýz biraz aðrýyacak demektir. Çünkü ücretsiz Pop3 mail hizmeti veren bir site bulmak çok zor.

Pop3 mail hesabýyla ilgili birkaç tips & trick tadýnda þeyden bahsetmek gerekirse;

· Ücretsiz mail hizmeti veren yahoo, mynet, lycos gibi sitelerin pop3 hizmetleri yoktur. Ya da pop3 hizmeti verebilmek için yýllýk olarak deðiþen meblalarda ücret talep ederler. Bu meblalar acemi kullanýcýlar için ucuz gibi görünse de aslýnda ufak bir aramayla çok daha uygun mail paketleri bulunabilir.

· Superonline, e-kolay, ixir vs gibi ISPler açtýrdýðýnýz internet paketleri için bazen bir bazen de birkaç pop3 hizmeti veren mail hesabýný ücretsiz olarak verirler. Paketiniz açýk olduðu sürece bu hizmet ücretsizdir. Fakat paket süresi bittikten sonra eðer peketinizi yenilemezseniz bir süre sonra bu hizmeti keserler. Bu durumda mail hesabýnýz kapanmaz sadece Outlook gibi programlarla hesabýnýza eriþemezsiniz.

· Ömür boyu iþinizi görebilecek bir pop3 mail hesabý isterseniz size tavsiyem myrealbox.com sitesinden bir hesap açtýrmanýz. My realbox sizlere 15 Mblýk posta kutusu ve @myrealbox.com uzantýlý, reklamsýz mail hesabý açýyor. Mail hesabýnýzý webden de yönetebilirsiniz. Mail hizmeti dýþýnda online ajanda ve not defteri özelliði de var. Tükçe arayüz desteði de hal-i hazýrda mevcut. Diyeceksiniz ki bu meretin dikeni yok mu? Elbette var! Bazen pop server çöküyor fakat yarým saat kadar sonra –genelde- düzeliyor. Ayrýca tek seferde en fazla 15 mail adresine mail gönderebiliyorsunuz. Forward sevenler için can sýkýcý bir özellik ama onun da bir çözümü var fakat o bu yazýnýn konusu deðil.

· Pop3 hesabý için bir baþka alternatif de hosting paketleri. Eðer @sizinadiniz.com/net/org uzantýlý mailler isterseniz son zamanlarda ucuzlayan hosting paketlerinden alýp, bir de domain kaydý yaptýrarak paketlerin yanýnda verilen –pakete göre deðiþen sayýda- mail hesabýný açtýrýp kullanabilirsiniz. Hem kiþisel web siteniz olur hem de hatýrda kalýr bir mail adresiniz.

· Üniversite öðrencisiyseniz okuldan aldýðýnýz mail adresi de iþinizi görebilir. Zira birçok üniversite ücretsiz olarak öðrencilerine pop3 destekleyen mail adresi verirler. Bu adres ücretsizdir ücretsiz olmasýna ama okuldan mezun olduktan sonra kapatýlýr. Bu sebeple bu adresleri evladiyelik özellikte deðildir.

Bir Pop3 mail hesabý edindikten sonra sýra geldi Outlook Express’inizi ayarlamaya. Kolaylýk olsun diye madde madde ve screenshotlar ile anlatmaya çalýþacaðým. Yalnýz benim kullandýðým version Ýngilizce olduðundan Ýngilizce Outlook Express'e göre anlatacaðým.

1- Outlook Express programýný açýn. Tools >> Accounts menüsüne týklayýn. (Þekil i)

Þekil i

2- Add düðmesine týklayýn. Çýkan menüden mail’i seçin. Ve yönergeleri sýrasýyla takip edin. ( Þekil ii, iii, iv)

Þekil ii

Þekil iii

3- Þekil iv deki formu doldurun.

Þekil iv

My coming mail server is a ... yazan bölümü POP3 olarak seçin. Bu bölümün altýndaki kutulara sýrasýyla mail hesabý aldýðýnýz site tarafýndan verilen pop ve smtp serverlerinin adreslerini yazýn. Bu serverlar myrealbox için;

Pop: pop.myrealbox.com
Smtp: smtp.myrealbox.com

Þeklinde olacak.

4- Kullanýcý adý ve þifrenizi yazýn. (Þekil v)

Þekil v

5- Çýkan ekrandaki finish düðmesine týklayýn.

Hotmail için ayarlama yaparken ayný þeyleri yapacaksýnýz. Fakat bir farkla þekil iii’den sonra gelen pencerelerde hiçbirþey yapmadan next tuþuna týklayacaksýnýz ve kullanýcý adý ile þifresini soran pencereye hotmail hesabýnýzýn kullanýcý adý ve bilgilerini yazacaksýnýz.

Ýþte bu kadar! Outlook Express’iniz hayýrlý olsun. Güle güle kullanýn.

PS: Bu döküman içerik konusunda orjinal bir metin olmamasýna raðmen outlook ayarlarýný derli toplu anlattýðý için eðer outlook kullanmayý bilmiyorsanýz iþinize çok yarayacaðýný düþünüyorum. Gerçi google’da uygun anahtar kelimelerle birçok sayfaya ulaþabilirsiniz.

Ýlgili linkler

http://www.microsoft.com
http://www.hotmail.com
http://www.yahoo.com
http://www.mynet.com
http://www.lycos.com
http://ww.superonline.com
http://www.e-kolay.net
http://www.ixir.com
http://www.myrealbox.com
http://www.joker.com
http://www.google.com

 
Online for 7931 days
Last update: 20.08.2010 08:48
status
Youre not logged in ... Login
menu
Mayıs 2024
PazPztSalÇarPerCumCmt
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ağustos
recent
Outlook Express ayarlarý Outlook Express
Microsoft'un sunduðu büyük bir kolaylýk olmasýna raðmen çoðu insan bu...
by ciazma (24.08.2002 14:57)
EasyDivx Olur ya ilerde elime
geçen DVDleri Divx yapmak istersem iþime yarayabilecek bir Divx hazýrlama...
by ciazma (23.08.2002 23:53)
OneLook Dictionaries Bu blogu nereye
yazacaðýmý bilemedim. Zira hem 'a yazýlabileceði gibi bölümü açýp da...
by ciazma (23.08.2002 22:21)
Antville hakkýnda Geçenlerde meme bölümüne
"blogger'a alternatif" diye bloglamýþtým. antville'de oldukça güzel bir blogger sistemi....
by ciazma (23.08.2002 18:38)
Ares: Yeni dosya paylaþým programý
Bu gece bir arkadaþýmla MSN Messenger'da sohbet ederken Ares programýndan...
by ciazma (22.08.2002 20:47)

RSS Feed

Made with Antville
powered by
Helma Object Publisher